Wielerexpress 2005 - Op bezoek bij Joop Zoetemelk in Frankrijk
Wielerexpress
Wielerexpress 2005 - Op bezoek bij Joop Zoetemelk in Frankrijk

Bezoek aan Joop in Frankrijk en boze reacties uit Zuid-Afrika

Joop Zoetemelk is een begrip in de wielerwereld. Hij heeft de grootste erelijst van alle Nederlandse coureurs, maar Joop is desondanks een renner die het charisma ontbeerde van een pure vedette. Maar wie maakt uit of iemand een vedette is, als vrijwel iedere liefhebber Joop liefdevol in zijn hart heeft gesloten?!
Het ongewone aan Joop is dat hij altijd gewoon is gebleven. Om die reden is het bezoek samen met fotograaf Henk Theuns aan Joop in Frankrijk niet alleen een soms hilarische, maark fascinerende ervaring geworden. Hopelijk zijn wij aan de hand van deze ervaringen erin geslaagd om binnen de zeer beperkte ruimte een beeld te schetsen van de wielrenner en mens Joop Zoetemelk.

Het is echter niet alleen Joop die deze editie vult. We hebben ook indringende gesprekken gevoerd met een vijftal Tourrenners van weleer en vooral hun ervaringen en ontboezemingen in de eerste serie van Het Leven na de Tour zijn soms ontroerend, fascinerend en veelzegend.
Daarnaast ook aandacht voor Keetie Hage, Odwin Bink (zegekoning 2004), Joop van Vliet (zijn gevecht tegen kanker), Gerrie Knetemann en diverse andere onderwerpen. Helaas moesten we een aantal geplande verhalen (met name over Ton Vissers en enkele jonge renners) wegens ruimtegebrek op het laatste moment annuleren.
De verontwaardigde reacties uit Zuid-Afrika over de uitspraken van Tiemen Groen in de editie 2004, hebben we u echter niet willen onthouden.

Kortom, veel leesgenoegen.