Wielerexpress 2006 - Henk Lubberding 16 wielerjaren bij Peter Post
Wielerexpress
Wielerexpress 2006 - Henk Lubberding 16 wielerjaren bij Peter Post

De lezer als metgezel...

Ooit ontstond Wielerexpress als een ‘blaadje met een nietje erin’, met als basis de nationale wedstrijdkalender. Daarna werd het een samenraapsel van losse wielerverhaaltjes en beschouwingen en in een later stadium kwamen er ook foto’s in Wielerexpress.

Na deze fase werden er soms wielergesprekken (interviews) geplaatst en dat was weer een speciale ervaring in het gehele leerproces wat betreft het samenstellen en uitgeven van een inmiddels jaarlijkse traditie.
Van een echte formule ofwel een herkenbaar stramien was nog steeds niet echt sprake, totdat iemand eens zei: ‘Jan, als ik jouw interviews lees, heb ik het idee dat ik er zelf bij aanwezig ben.’ Een groter compliment is amper denkbaar. Mede daardoor werd het herkenbare basisprincipe van Wielerexpress voor ons duidelijk, want het accent ligt nu al een aantal jaren op ‘Wielergesprekken’, met daarnaast nog een aantal ‘eigen ervaringen en belevenissen’.

Het is altijd weer een fascinerende belevenis als mensen uit de wielerwereld ons het vertrouwen geven om Wielerexpress toegang te geven tot het soms diepste innerlijk van hun Wielerziel. We hebben dit vertrouwen, na bijna 150 Wielergesprekken, nog nooit beschaamd.

Wij hebben ook in deze editie weer het genoegen om als boodschapper de lezer ‘op onze pen’ mee te nemen tijdens onze tocht binnen de soms wonderlijke en magische wereld van het cyclisme.

Om deze ervaringen via Wielerexpress met de lezer te mogen delen is een jaarlijks voorrecht.

Veel leesgenoegen.