Wielerexpress 2006 - Theo Eltink in het spoor van Michael Rasmussen
Wielerexpress
Wielerexpress 2006 - Theo Eltink in het spoor van Michael Rasmussen

Theo Eltink (amper 24 jaar) is een van de jongere talenten uit de Rabostal die nadrukkelijk aan de poort kloppen om een plaats te vinden in het professionele wielerpeloton.
Hij komt vanuit de jeugdrangen en als nieuweling wordt hij er door Rabobegeleider Piet Kuijs uitgepikt . Zijn klimtalent blijkt tijdens de destijds vermaarde Rabo Ardennenproef. Daarna begeleidt Frans Maassen hem bij de junioren en als amateur komt hij gedurende een periode van vijf jaar onder de hoede van Nico Verhoeven.
In 2005 krijgt hij een contract aangeboden als beroepsrenner en dat is inmiddels verlengd tot en met 2007. In de Giro van 2005 is hij met een negenentwintigste plaats in het eindklassement de best geplaatste Nederlander.
Theo heeft klimtalent en daarover beschikken maar weinig renners.
Daarnaast heeft hij een duidelijke visie op het wielrennen en alles daaromheen, die hij,
zonder eigenwijs te zijn, ook heel duidelijk kan verwoorden.
Hij heeft het afgelopen jaar veel geleerd, maar beseft dat hij nog een lange weg heeft af te leggen. Michael Rasmussen is daarbij zijn grote voorbeeld.
Theo streeft bepaalde doelen na en heeft daarvoor een aantal eisen aan zichzelf gesteld.
In het Brabantse Westelbeers praten we met een kwiek en dartel coureur uit een lichting, waaraan we hopelijk nog veel plezier kunnen beleven.

Wielerexpress 2006 - Theo Eltink in het spoor van Michael Rasmussen

Lees verder van blz. 108 tot en met blz. 115 in Wielerexpress 2006.