Wielerexpress 2007 - Clubmensen - Carel Hamelink is al 43 jaar De Vos van de Spartaan
Wielerexpress
Wielerexpress 2007 - Clubmensen - Carel Hamelink is al 43 jaar De Vos van de Spartaan

Er verandert veel in de wielersport, zowel nationaal als internationaal, maar wat nooit zal veranderen, is dat de verenigingen de basis blijven van deze sport. Dat hoeft niet direct gebaseerd te zijn op clubliefde of andere sentimenten, want voor ‘een broek en een shirt’ veranderen renners net zo snel van club als een kameleon van kleur. Dat was vroeger zo en ook nu nog. De club heeft echter een taak als sociaal vangnet en daar draait het om. Dat betekent dat met name jonge renners een stukje wieleropvoeding en sociale begeleiding krijgen, waarmee ze op hun verdere levens- en wielerpad hun voordeel kunnen doen. Dat klinkt heel hoogdravend, maar het moet wel een uitgangspunt zijn in de doelstellingen van een vereniging. Daarnaast moet natuurlijk het optimaal presteren ook hoog in het clubvaandel staan. Kortom, een wielerclub moet niet alleen prestatiegericht actief zijn, maar heeft ook een sociale taak en in dit hele proces zijn vrijwilligers onmisbaar. Een van die vrijwilligers is Carel Hamelink. Hij zorgt er in de wintermaanden voor dat bij de Rijswijkse Wielervereniging De Spartaan iedere zondag een zogenaamde Vossenjacht wordt georganiseerd. Een fantastisch fenomeen, waarbij gemiddeld honderd renners aan de start staan. Carel (74) doet dit al 43 jaar en daar willen we enige aandacht aan besteden. Het zijn immers mensen zoals hij die er belangeloos voor zorgen dat de wielersport in al zijn geledingen floreert. Dus ook op een winterse zondagochtend.

Wielerexpress 2007 - Clubmensen - Carel Hamelink is al 43 jaar De Vos van de Spartaan

Lees verder van blz. 122 tot en met blz. 124 in Wielerexpress 2007.


Carel,

wat jammer dat ik op mijn site geen gelegenheid heb om hieraan
aandacht te schenken......tenzij Versatel plots met Internet komt.
Ik ben verplaatst zoals je wellicht hebt gehoord, maar Versatel is dat vergeten geloof ik. 4 weken geleden al opgegeven.
Maar het gaat nu om jou. Pas 48 jaar onze Vos ! Proficiat en wat
gaaf dat ik dat mag meemaken......en nog heel lang hoop ik.
CObus !!! uit www.cobus.org (12-08-08)
Carel geweldig dat je op jouw leeftijd je nog zo inspant voor de jeugd. Al zal het met deze dikwijls ontspoorde jeugd moeilijker zijn als in de tijd dat jij en piet jong waren. Ben in januari nog naar de vierdaagse geweest Leuk al die belegen renners weer te zien(zelf ook al 69 hoor) o.a.Piet van heusden Ik heb nog steeds mijn zaak in den Haag dus werken en hobby's is goed voor ons groetjes henny kooyman
henny kooyman uit stellendam (12-08-08)