Wielerexpress gastenboek
Wielerexpress
Wielerexpress gastenboek

Heeft u bepaalde op- en/of aanmerkingen over deze website, over Wielerexpress of over andere zaken die direct of indirect met Wielerexpress te maken hebben, dan wordt het zeer op prijs gesteld om een ‘boodschap achter te laten’.


Beste Jan,
We komen elkaar sporadisch tegen in de polder. Ik vind het jammer ( maar begrijpelijk ) dat je stopt met Wielerexpres en ook met koersen.
Wat ik nog kwijt wilde voor de h.h. renners is het volgende: Pas op met carbon frames, ze breken spontaan op onverwachte plaatsen, bij mij (Red Bull)op de liggende rechterachtervork. Ook bij het merk Trek komt dit voor op dezelfde plaats.
Als een dergelijke breuk -meestal onder zware kettingbelasting- optreedt, blokkeert het achterwiel en smak je tegen de vlakte. Garantie? vergeet het maar. Inwerking van buitenaf is de dooddoener van de dealers.
Met vriendelijke groeten Hans van der Kemp.
hans van der kemp uit amsterdam (26-07-09)
Ha Jan,
Het was in het geheel niet verrassend je gisteren langs de Haarlemmer Ringvaart aan te treffen, terwijl je stond te plassen in de berm. Op de een of andere manier typeert je dat, terwijl we toch allemaal wel eens moeten pauzeren. Ik kneep in de remmen, draaide om en we raakte aan de praat. Grappig wel, dat je me zeker vijf minuten voor een ander versleet. Dat je me vandaag een uitgebreide mail stuurt, maakt dat weer helemaal goed.
Het is jammer dat je met de WE stopt, ook al had ik wel eens gemengde gevoelens bij het lezen van je blad. Die voorlaatste pagina heb ik nooit erg volwassen gevonden, maar de manier waarop je zoveel jaren lang onze helden portretteerde, die diepe wens journalist te zijn, getuigt niet alleen van doorzettingsvermogen maar ook van het feit dat je het hart op de juiste plaats draagt.
Negen jaar geleden dacht ik daar even anders over. Je had me in een polemische bui er onterecht en publiekelijk van beschuldigd dat ik tijdens het WK voor Journalisten op Zolder (B) achter je aan het rijden was. Ik nam dat destijds hoog op, maar zag er gelukkig ook, ik hoop tijdig, de (on)gein van in. Het is allemaal weer goed gekomen: een beetje dollen moet kunnen. En kampioen was je toch niet geworden.
Ik hoop je af en toe nog tegen te komen Jan, en wens je sterkte en wijsheid in de tijd die komt. Koersen hoeft niet meer, het grote pauzeren kan beginnen. Maar fietsen kan altijd: blijf bewegen, hou de ketting strak, zoals je zelf altijd zegt.
Erik d'Ailly
Erik d'Ailly uit Amsterdam (21-07-09)
Dag Jan, naar aanleding van ons mailverkeer wil ik je ook op deze plek danken voor al die mooie wielerexpressen die je me hebt gestuurd. Elke keer raakte ik getroffen door je hartstochtelijke verhalen, grappig en ontroerend, soms zelfs in 1 alinea. Anderen schrijven het allicht mooier op, maar jouw betrokkenheid was echt onderscheidend. En ik wens jou en je vrouw veel sterke in de komende periode, groet Bart Jungmann
bart jungmann uit leiden (09-07-09)
Hallo Jan,

Bedankt voor het sturen van de laatste WielerExpressen. Ik heb ze alweer bijna uit, dat gaat altijd snel. Lezend in WielerExpress val ik altijd vanzelf van het ene verhaal in de andere verbazing. Omdat ik Henk Theuns ook ken, was dat deze keer extra leuk. Ik zie het voor me, Henk starend naar de trui van Coppi.

Met Henk heb ik het ook regelmatig over jou en WE gehad. Ik vond dan altijd dat je ver over de schreef ging met sommige kritieken, Henk speelde de wijze diplomaat. Dat wil zeggen: hij hield zich op de vlakte. Hoe dan ook, je zorgde met WE altijd voor opwinding en gespreksttof. Jammer dat dat stopt.

dominique elshout uit breda (15-06-09)
dag Jan,
RIK VAN LOOY was ook mijn held. Als adolescent reed ik soms met mijn koersfiets vanuit Wemmel (omgeving Brussel) richting Herentals - aan een rustig tempo, om mijn duivels pas te ontbinden bij het binnenrijden van Herentals. Daar trok ik mijn petje van Willem II - Gazelle wat dieper over het hoofd en reed zo snel ik kon. In mijn jeugdig entoesiasme was ik overtuigd dat mijn snelheid en mijn blauwe trui van Willem II de mensen zou doen geloven dat ik vast een ploegmaat was van de Keizer van Herentals.
Ach, waar is die mooie onbezorgde jeugd ?
Als ik nu mijn kinderen hoor vertellen over de wereld waarin zij leven, besef ik pas echt dat ik RIK VAN LOOY dankbaar mag zijn: mijn idool inspireerde me mijn hele jeugd om veel te sporten en gezond te leven. Daar blijf ik hem eeuwig dankbaar voor !
En Jan Zomer ben ik dankbaar voor zijn Wielerexpress 2009: tijdens de lectuur bracht hij mijn jeugd weer tot leven !
Maar het meest relevant vond ik het verhaal over Rik nà zijn wielerloopbaan, want dàt verhaal heeft me overtuigd dat ik in mijn jeugd de juiste held heb gekozen !
Ik heb nog een dringend verzoek aan Jan Zomer: laat je website nog jààààààààren bestaan, als troost, als doekje voor het bloeden om het gemis van zoveel lectuurgenot...
Patrick Sacré uit Brussel (Jette) (01-06-09)
Beste Jan,
Ieder jaar tegen de zomer vakantie kijk ik weer uit naar jou onvolprezen wielerexpress. Onder de luifel van de caravan is dit heerlijk lezen na een inspannende rit in vreemde oorden.
Inmiddels bezit ik zo\'n 8 stuks wielerexpress en kreeg ik onlangs van jou voor mijn verjaardag de laatste editie, ja zelfs de allerlaatste want je stopt ermee. Hoe moet dat nu verder?, iedere komende vakantie zal anders zijn!
Jan, blijf gezond en bedankt, en geniet samen met je vrouw van het leven .

Ariën Beersma
Ariën Beersma uit Zwanenburg (26-05-09)
Beste wieler fans,

Zoals elk jaar komt de tour weer dichterbij. Het lijkt ons leuk weer mee te spelen in een poultje. Kijk op www.tourpoultje.nl en speel mee in je eigen club subpool.
Gratis en spam vrij!!!

Met vriendelijke groet,
Thomas de Wit.
Thomas uit Zaandam (12-05-09)
Beste JanEen klein verhaaltje/ ervaring van mij.Ik heb voor het blad “FIETS” in februari een aantal fietsen getest. Tijdens het testen kwam ik met Menno Grootjans in gesprek over het boekje wielerexpress. Menno is ook een echte wielrenner en natuurlijk kende hij het boekje en was er een beetje neutraal over. Maar later realiseerde ik mij dat het waarschijnlijk te maken had met het stukje over de “helm” in wielerexpress en de reactie van Roderick de Munnik in het blad Fiets.Op de foto,s die onder andere in het blad fiets van april ’09 staan van de 20 testers , heeft er eentje geen helm op. Dat ben ik dus. Want ik vond het voor mij zelf wel een “dom gezicht” om met een fietshelm op de foto te gaan.Kortom, ik kan mij helemaal vinden in het verhaal over de foto en de helm in wielerexpress.

En voor de volledigheid, ik heb altijd een helm op mijn hoofd als ik op de fiets zit. (Een "gewone" fiets heb ik niet)

Als er in 2010 geen nieuwe wielerexpress verschijnt, begin ik gewoon weer met de eerste editie te lezen.Met de hartelijke groeten.Albert van Beuningen

Ewijk

Albert van Beuningen uit Ewijk (13-04-09)
Beste Jan,
Wat ontzettend jammer dat je stopt met jouw Wielerexpress. Heb al jouw nummers bewaard vanaf het moment dat ik jouw uitgave ken (1991). Elk jaar keek ik weer uit naar de nieuwe Wielerexpress: het altijd weer fascinerende hoofdonderwerp met verrassende invalshoeken, de schitterende foto's (met name uit het archief van Wim van Eyle) en jouw geheel eigen kijk op het wielerleven om jou heen.
Ik weet nu al dat ik de Wielerexpress begin 2010 ga missen....
Bedankt, Jan!
Gerard Hutting (Tour Special) uit Nijmegen (02-04-09)
Beste Jan, Tijdens mijn wintervakantie heb ik weer met volle teugen genoten van de Wielerexpress.Zeker twintig exemplaren sieren ook mijn boekenkast en ze waren allemaal super. Prachtig zoals jij de koe bij de horens durft te nemen. Jammer dat het laatste is maar van Henk Theuns hoorde ik dat er meer dan één reden is om ermee te stoppen.Ik hoop van ganser harte dat alles weer goed zal komen. Mocht je toch nog ooit van gedachten veranderen en opnieuw met een Wielerexpress beginnen kun je mij alvast noteren als klant.
Bedankt voor het vele leesplezier en alle goeds voor de toekomst.
Vriendelijke groeten van Sjef Smulders.
Sjef Smulders uit Tilburg (31-03-09)
Het is gedaan!

Jan, met deze simpele constatering sluit je dertig jaar Wielerexpress af. Jaren waarin we "dat boekie van Zomer" hebben zien groeien naar de "supervorm" van de laatste jaren.

Het prille begin heb ik als zeg maar onbezoldigd medewerker mogen meemaken en toen al is me duidelijk geworden dat je van het in eigen beheer uitgeven van een boekje in ieder geval niet rijk wordt.

Toch heb je volgehouden en ieder jaar slaagde je er weer in je onafhankelijke en eigenzinnige, maar vaak ook humoristische meningen op de wielermarkt te brengen. Dat trok mij ook zo aan in je boekje en met mij veel anderen. Tim Krabbé noemde jou zelfs "de stem van het peloton". En zo was het ook.

Je was en bleef onafhankelijk van wie of wat dan ook, maar het te besteden budget bleef ook akelig klein. Maar langs sluipwegen in de grafische industrie konden we toch de stap van stencilmachine naar heus drukwerk maken, inclusief foto's. Toen begon het wat te worden en het verheugt me nog steeds daaraan een bijdrage te hebben geleverd.

Jan, met dertig verschijningen van Wielerexpress heb je in menige boekenkast een plaatsje veroverd met grote wielernamen maar vooral met de kleinere renners, ontmoetingen waarin je onvoorwaardelijke liefde voor de sport maar vooral de "wielermens" tot uitdrukking kwam.

Het leven kan soms een onverwachte en wrede wending nemen en ook dat is de laatste tijd niet aan huize Zomer voorbij gegaan. Uit de vele reacties, ook uit de wielerwereld, blijkt wel hoe er met Tineke en jou wordt meegeleefd. Ik sluit me daar graag bij aan en hoop onze persoonlijke contacten nog lang voort te zetten.
Cor Tienstra uit Nieuw Vennep (29-03-09)
Beste Jan,

Hoe moet het nu verder?
Het verschijnen van het nieuwe boekje is al zo lang iets als:
-de eerste grutto
-bloezendag
-het Schrijvers Tennis Toernooi
-de nieuwe Nabokov
Kortom, Grote Ogenblikken in een Mensen Leven.
Houdt dan alles op?
Volgens mij heb je nog minstens derig nummers te gaan!
Niet gedraald dus en aan de slag.
Ik verheug me op de 31 editie.
Met sportgroet,

Guus Luijters
guus luijters uit schagerbrug (26-03-09)
Ik kijk naar mijn plankje met oude nummers van Wieler Express
en vraag mij nu al bedroefd af waar ik in de toekomst van een zelfde aanstekelijke, eigenwijze, bezeten toonzetting en vormgeving
zal kunnen genieten. Je wordt bedankt Jan Zomer. En je verdient
alle geluk van de (wieler)wereld.
Kees van Kooten

kees van kooten uit amsterdam (25-03-09)
Begrijp ik goed dat je stopt met ‘Wielerexpress’? Jammer. Pas tijdens m’n afgelopen wintersportvakantie had ik de gelegenheid Wielerexpress 2009 te lezen en ik moet zeggen, ik heb met veel plezier het verhaal met Rik van Looy gelezen (mijn eerste racefiets in 1970 was een oudje van hem - versnellingscomandeurs aan het stuureinde). Maar de grootste lol beleefde ik toch aan je operatieverhaal. Reden: ook mij mankeerde nooit wat. Totdat ik vorig jaar (28 maart) van mijn fiets donderde (niet mijn schuld, maar daar gaat het nu niet om) en m’n heup brak. Oké, nu ben ik net als jij, ook een ‘echte’ wielrenner, maar wat heb ik er pest in gehad zeg. Vooral die vier nachtjes ziekenhuis waren een bezoeking.

Ik zit nu (8 kilo te zwaar en dat komt niet alleen door die drie schroeven in mijn heup) weer regelmatig op m’n fiets. Maar het ziet er niet uit. M’n vrouw zei laatst nog: ‘Eerst had je daar een wasbord; nu een droogtrommel.’ En verdomd, ze heeft nog gelijk ook. Niettemin: wat ben ik blij dat ik weer fiets. En wil jij je besluit nog eens heroverwegen? Dan kan ik weer uitkijken naar Wielerexpress 2009. Warme groet en – zoals jij dat altijd zegt – hou je ketting strak.

Rob van den Dobbelsteen

rob van den dobbelsteen uit Zuid-Scharwoude (23-03-09)
OUDE VRIEND, IK HEB IN EEN RUK JE LAATSTE WIELEREXPRESS GELEZEN. GEWELDIG ARTIKEL OVER RIK VAN LOOY. WAS TOEN EEN VAN MIJN GROTE IDOLEN.HET IS WEL ZONDE DAT JE ER MEE STOPT WANT VOOR DE REST WORD ER NIET ZOVEEL, EN MET GOEDE INFORMATIE ,OVER WIELRENNEN GESCHREVEN.IK HEB JE BOEKJE ALTIJD MET HEEL VEEL PLEZIER GELEZEN EN MEERDERE KEREN BEN IK IN LACHEN UITGEBARSTEN ALS WEER EENS IEMAND LEKKER DOOR DE MANGEL WERD GEHAALD.DAT VAN MAARTEN DUCROT WAS HELEMAAL IN MIJN STRAATJE. IK DACHT ALTIJD DAT IK DE ENIGSTE WAS DIE ZO OVER ZIJN COMMENTAAR DACHT .MAAR NIET DUS. IK DACHT ALTIJD WAT EEN SLAP .......... HET NIEUWE WIELRENNEN. OF HET GISTEREN UITGEVONDEN IS.IK HOOP DAT JE NOG OP JE BESLUIT TERUG KOMT,WANT ALS JE JE EEN OUWE LUL VIND TUSSEN DIE JONGE GASTEN,BEL ME,KOM IK BIJ JE ZITTEN .DAN ZIJN HET ER TWEE GROETJES AAD
ADRIE THIJS uit ZWANENBURG (19-03-09)

Terug | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Verder